loga Karlströms utan sponsor

Våra klassponsorer:

smafrakt

MC SPORT LOGGA Klassponsor mitas husqvarna Din MC beskuren GetAttachment

Modins bil lilla

Juniorklassen  Motion -39
Ungdomsklasserna Breddklassen  Motion 40-50
 Motion 51+
Tjejklassen
 

Förarsponsorer 2019:

Gustavsbergs Glasmästeri

Zinken Plåtslageri AB

Kommande händelser

lö feb 23, 2019
Östra Open 6, Arlanda
lö mar 02, 2019
Östra Open 7, Sala
lö mar 09, 2019
Östra Open 8, Kungsängen, FINAL
lö maj 11, 2019
Sex-timmars lagtävling

I ett ganska ruggigt väder med temperaturen runt nollan blev det en tuff tävling när den 4:e deltävlingen i Östra Open avgjordes i samarbete med Östhammars MK. Sträckan som kördes 4 varv i motionsklasserna, dam och ungdom, 5 varv i bredd samt 6 varv i junior och elit var lång och kanska tuff. Banan höll bra men det blev ändå tider på 20-25 minuter per SS för de flesta startande.

Totalsegrare blev även denna gång Adam Andersson Örbyhus MCK som kör i elit, före juniorerna Calle Johansson Karlskoga EK samt på 3:e plats totalt kom junioren Markus Lundgren Vimmerby MS.

Adam Andersson 522x455

Foto: G. Algoth.     Adam Andersson, här tillsammans med brorsan Axel och mamma Malin

I motionsklasserna är det alltid spännande att se vilken av de 3 klassegrarna som skall bli snabbast för dagen. Denna gång, som flera gånger tidigare i år segrade Lars Lindell Uppsala MCK  i klass -39 år före totaltvåan Joakim Storck SMK Tierp i klass 51+. Totaltrea bara 5 sekunder efter Storck i klassen 51+ placerar sig Roger Törnbom Botkyrka MK. Pelle Lifvedahl då? Undrar någon kanske, ja Pelle vinner sin vana trogen klassen 40-50 år men blir denna gång total-fyra strax före Joakim Wicksell Films MK som blir tvåa i unga motion -39 år.

I Ungdom E1 står Götas Lukas Wärn i en klass för sig och vann sin tredje seger av 4 möjliga. Ett maskinproblem i Botkyrka är enda problemet Lukas haft denna säsong. Det blev full pott på pallen för Göta MS denna dag i ungdom E1 då Hampus Görl blir tvåa och Jakob Thor blir trea i klassen.

Tyvärr fick vi se räddningstjänsten med full styrka på plats idag. Yngve Höglund Sala MSK i klass 65+ vurpade strax före mål på SS1 och togs omhand av Alpha-gruppens sjukvårdare, rejält omtumlad. Man befarade ett eventuellt benbrott och tillkallade ambulans. Räddningstjänsten som var informerade i förväg om tävlingsplatsen rycker ut med full styrka. Ambulans, brandkårens akutbil och ambulanshelikopter från Akademiska Sjukhuset. Landningsplats för helikoptern var utsedd bara 50-100 meter från start- och mål-området, mitt i depån så medföljande läkare kunde snabbt ta över ansvaret och omhändertagandet av Yngve.  

När räddningstjänsten kommer med "fullt pådrag" som idag då känner vi i Team Östra oss naturlivis lugna och trygga och är mycket tacksamma för vårt samarbetet som vi haft i många år med Alpha-gruppen. Alpha-gruppen har alltid kontakt med räddnnigstjänsten före våra tävlingar så att berörda vet vad som gäller när olyckan är framme.

 

 

Endurolager
MC SPORT LOGGA Annons
hamm jpg

vhtc

kiropraktor2
ledig plats

Besökare just nu

Vi har 340 besökare och inga medlemmar online

Logga in

OBS! Denna inloggning gäller endast för administratörer på hemsidan! Samt för gästboken