loga Karlströms utan sponsor

Våra klassponsorer:

smafrakt

MC SPORT LOGGA Klassponsor mitas husqvarna Din MC beskuren GetAttachment

Modins bil lilla

Juniorklassen  Motion -39
Ungdomsklasserna Breddklassen  Motion 40-50
 Motion 51+
Tjejklassen
 

Förarsponsorer 2019:

Gustavsbergs Glasmästeri

Zinken Plåtslageri AB

Kommande händelser

lö jan 19, 2019
Östra Open 3, Uppsala
lö feb 02, 2019
Östra Open 4, Botkyrka
lö feb 09, 2019
Östra Open 5, Hallstavik
lö feb 23, 2019
Östra Open 6, Strängnäs
lö mar 02, 2019
Östra Open 7, Sala
lö mar 09, 2019
Östra Open 7, Kungsängen, FINAL
lö maj 11, 2019
Sex-timmars lagtävling

Förhållandena med mildväder veckan före start förbättrades inte direkt av den blötsnö som föll under natten och under stora delar av dagen då deltävling nr 7 i Östra Open  genomfördes i samarbete med SMK Södermanland. 206 förare kom till start och de fick nu känna på den tuffaste deltävlingen hittills i år. Lerigt och blött runt hela spåret men som markförhållandena är i skogarna runt motorstaion i Eskilstuna är det trots allt alltid åkbart.

Lerkörning ljusare

Okänd förare i lerspår.             Foto: G. Algoth

Det  blev några riktigt tuffa fighter i leran, bröderna Broström från Karskoga EK kämpade om andra platsen efter Adam Andersson Örbyhus MCK som vann tävlingen. Adam Broström kunde dock knipa andraplatsen med en marginal på drygt 4 sekunder före broder Viktor som dock överraskade många med att vinna sista varvet i elitklassen. Den sträcksegern satt säkert fint för Viktor som första förare i år så snuvade han Adam på ett sträck-pris och det med 8 sekunder.

Viktor Broström 500x440

Viktor Broström startar på SS1      Foto G. Algoth

I Juniorklassen vann åter Calle Johansson Karlskoga EK före Markus Lundgren Vimmerby MS. Markus har som flera gånger visat sig stark på slutet och vinner också sista sträckan och tar alltså hem sträckpriset. Bästa placering i år för Edvin Hamnäs Linköpings MS på en 3:e plats i juniorklassen.

Jämnt var det också i motion 40-50 där Tony Bräck Göta MS vann sin första seger i årets Östra Open. Men det satt hårt inne, 1,6 sekunder före Robert Nygren Sala MSK som tappade klassegern först på sista sträckan.

Nu hoppas vi att väderprognoserna håller vad de lovat med minusgrader i veckan framåt så kommer vi att få en härlig final i Kungsängen på söndag den 12 mars. Mer information om den tävlingen kommer inom kort med bl.a. nya startider. 

 

Endurolager
MC SPORT LOGGA Annons
hamm jpg

vhtc

kiropraktor2
ledig plats

Besökare just nu

Vi har 181 besökare och inga medlemmar online

Logga in

OBS! Denna inloggning gäller endast för administratörer på hemsidan! Samt för gästboken