loga Karlströms utan sponsor

Våra klassponsorer:

smafrakt

MC SPORT LOGGA Klassponsor mitas husqvarna Din MC beskuren GetAttachment

Modins bil lilla

Juniorklassen  Motion -39
Ungdomsklasserna Breddklassen  Motion 40-50
 Motion 51+
Tjejklassen
 

Förarsponsorer 2019:

Gustavsbergs Glasmästeri

Zinken Plåtslageri AB

Kommande händelser

Inför finalen på lördag har jag roat mig med att studera alla klassers total-resutat och jag kan konstatera att det i flera klasser är riktigt spännande hur det kommer att gå. Särskilt i ungdomsklassen UE0 där precis allt kan hända då det endast skiljer 4 poäng mellan topp tre i klassen. I tjej-klassen är det i teorin 6 olika förare som kan få sitt namn ingraverat i vandringspriset.

Banan är i mycket fint skick då den jämnades till i höstas innan kylan kom och dessutom är den nu till de största delarna plogad. Lättåkt och snabb bana med andra ord.

Var också uppmärksamma på starttiderna 09:00, 11:00 och 13:00. Prisutdelning för klass -39 och +51 kl 11:30. Övriga som startar 11:00 har prisutdelning kl 13:30 samt 13-starten direkt efter målgång. 

Specialpris även i år! De 5 förare som lyckas sätta jämnaste varvtider med minst tidsfifferens mellan snabbaste och långsammaset varvet vinner fri start 2019! Detta pris gäller samtliga som startar kl 09:00 och 11:00.

Vilka som slåss om segern i respektive klass? Läs mer...

Elit: Pontus Högberg SMK Gävle har 12 poängs försprång till tvåan Kevin Olsen AMF Södertälje så det är mellan dem segern står. Båda förarna har en "nollad" tävling så resultaten i Vendel kommer att räknas in. Om 3:e platsen är det dock lite tuffare, Zander Knutsson 69 p, Alexander Gustafsson 67 p och Alexander Dahlén 65 p, kan alla knipa bronsmedaljen.

Junior: Alexander Gunnerheim Göta MS leder med 21 poäng inför finalen och är därigenom klar segrare i Svenduro Cup 2018. Lika säker 2:a är Lucas Vågberg Göta MS som har 29 poäng upp på Max Hansen FMCK Falun. Men Max får se upp när det gäller bronsplatsen för bara 3 poäng bakom ligger David Kadestam Uppsala MK och Tim Johansson Åsätra MK.

Bredd: 3 förare kan vinna klassen. Fredrik Forsell leder på 89 p, Emil Johansson 83 p och Robert Forsell 80 p. Fyra i klassen Niklas Palm Göta MS kan köra upp sig till en bronsplats men det kräver en seger på lördag samtidigt som Robert Forsell blir poänglös.

Motion -39: Joakim Wicksell Films MK har ett mycket bra läge då han redan "nollat" i en tävling och får räkna alla poäng i finalen och leder med 33 poäng. Däremot är det tuffare om silver och brons, här är det 4 förare som gör upp om placeringen 2-5. Tyvärr så bröt Robin Dahlén armen i Kungsängen så han kommer inte till start och kan försvara sin 3:e plats i totalen.

Motion 40-50: Per Lifvedahl MK Orion har säkrat segern redan med 6 raka förstaplatser. Däremot är det kamp om silvret, Örjan Brink Göta MS har 5 poäng upp på 3:an Ted Oskarsson Hedeby MCK. Men i kampen om medaljerna skall vi inte räkna bort Kenta Nyberg och Magnus Eriksson på placering 4 och 5.

Motion 51+: Joakim Storck SMK Tierp leder komfortabelt men kan inte vara säker på segern trots en ledning på 19 p före Johan Hammarström Göta MS. 5 förare har därefter stor chans att nå bronsmedaljen.

Motion 65+: Janne Ramstedt Försvarsmaktens EK är klar segrare också han med 6 raka segrar. Silvermedaljen går till Lars Söderlund Göta MS men Per Syf FMCK Stockholm och Jan Carlberg MK Orion får köra om 3:e platsen.

Tjejer: Här kan det gå hur som helst, 6 tjejer bland de 7 främsta i totalen kan teoretiskt stå som totalsegrare på lördag. Bland de 12 som startat i Östra Open i år är det bara Hanna Lagher Göta MS (6:a totalt) och Madeleine Hillgren Sala MSK 8:a totalt) som kört samtliga deltävlingar. Bra kämpat Hanna och Madeleine!

Ungdom E1: Hampus Görl Göta MS är i praktiken också klar klassvinnare. Hampus får om han "nollar" på lördag 111 poäng och tvåan Leo Aaltonen Åsätra MK kan maximalt få 109 p. Tredjeplatsen står mellan Jakob Thor Göta MS, Karl Eriksson Sala MSK och Neoh Andersson MK Orion. Mellan dessa tre skiljer det bara 4 poäng så här kommer det att gasas på lördag.

Ungdom E0: Tuffaste klassen i år där allt kan hända! Inför finalen leder Eddie Lind Uppsala MK på 88 p. På 85 poäng ligger Jack Harold MK Orion och på tredje plats Liam Åkerlund Uppsala MK på 84 poäng. Här har vi årets medaljörer, frågan är vem som står överst på pallen när vi kört färdigt? För att Eddie skall vara säker på totalvinsten så måste han vinna tävlingen för att förbättra sin poänskörd till maximala 108 poäng. Om Jack vinner och Eddie blir tvåa då hamnar de på samma slutpoäng 105 p och då avgörs det av vem som har flest segrar och det kommer då Jack att ha. Liam som har en "nolla" i protokollet får räkna alla poäng han tar på Bergbybanan så en seger ger Liam 104 p totalt vilket också kan räcka till seger totalt i Östra Open men då måste Jack bli tvåa och Eddie bli som bäst 3:a.

 

Jag och Team Östra Enduro hälsar alla tävlande, mekaniker, funktionärer och inte minst publiken välkomna till finaltävling i Östra Open 2018!  Lars Pärnebjörk

 

 

 

Endurolager
MC SPORT LOGGA Annons
hamm jpg

vhtc

kiropraktor2
ledig plats

Besökare just nu

Vi har 103 besökare och inga medlemmar online

Logga in

OBS! Denna inloggning gäller endast för administratörer på hemsidan! Samt för gästboken