loga Karlströms utan sponsor

Våra klassponsorer:

smafrakt

MC SPORT LOGGA Klassponsor mitas husqvarna Din MC beskuren GetAttachment

MÖR 1 liten

Juniorklassen  Motion -39
Ungdomsklasserna Breddklassen  Motion 40-50
 Motion 51+
Tjejklassen
 

LIVE RESULTAT

6-timmars

Förarsponsorer 2018:

Kommande händelser

No events

Vi arrangörer får ofta ta emot både ris och ros för olika saker. Här kommer lite för Er förare att tänka på inför nästa tävling, samt en liten summering av Bergbytävlingen vad gäller tidtagningen.

 • Resultatlistorna finns på www.mylaps.com samt nu också under rubriken "Resultat & dokument" här på hemsidan.
 • Resultatlistor anslås på tävlingsplatsen så fort vi kan efter sista man gått i mål. Sista man går oftast i mål 30-45 minuter efter första man gått i mål och det kan därför kännas som en lång väntan för många av Er. Vi kan dock inte påverka detta men vi försöker anslå delresultat i väntan på att de sista förarna går i mål!!!
 • Protesttiden är 30 minuter efter att resultatlistan anslås på tävlingsplatsen. Åk aldrig hem förrän du kollat Ditt resultat, att ringa senare på kvällen för att rätta fel går inte utan det är på tävlingsplatsen som justeringar görs.
 • Vid målgången måste man korsa mållinjen (köra över slingan) för att få sista varvet räknat. Många gånger svänger man av för tidigt och trott att man gått i mål. Kontrollera gärna innan start vart slingan är men observera nästa punkt:
 • HA ALDRIG TRANSPONDERN AKTIV I FICKAN NÄR DU GÅR I NÄRHETEN AV SLINGAN! När du har transpondern i fickan, ha den då isatt i laddningshållaren. Signalerna är då avstängda!
 • Några av Er hade dåligt laddade transpondrar i Bergby. Detta syns i datasystemet om du inte visste det...
 • Färgkombinationen på siffror och nummerplåtar skall vara enligt enduroreglementet. I enduroreglementet finns inte färgkombinationen svarta siffror på blå botten, eller vita siffror på gul botten, eller svarta/vita siffror på KTM-orange botten...Skärpning!!!
 • På grund av kylan monterades TV-skärmen inte upp den här gången.
 • Transpondertidtagning i alla ära, men ibland går det illa även för oss. I Bergby var det en liten arrangörsmiss av oss själva då vi planerat start/målområdet på fel sätt och som en följd av detta hade vi därför en handfull missar den här gången. Problemen vi hade var av mindre art. Det drabbade bara ett fåtal förare och berodde på oss, inte på systemet. Vi beklagar Er som blev drabbade (men för dem som sa till på tävlingsplatsen ordnade det upp sig). När vi får problem i den elektroniska tidtagningen måste vi kunna se siffrorna, därav våra pekpinnar i det ämnet.
 • När vi gjorde tilläggsreglerna visste vi inte att årets enduro-SM fått ny poängfödelning. Vi använder fjolårets SM-poängskala för alla klasser utom motionsklasserna, som har egen skala som tidigare.
 • Trots att kylan förmodligen skrämde en del förare att komma till Bergby så kom hela 328 förare till start. Det är fjärde bästa noteringen någonsin! (Undrar vad olyckskorparna säger nu, dom som för bara tre år sedan sa att det var slutet för Östra Open när vi införde transpondersystemet...)

 

Endurolager
MC SPORT LOGGA Annons
GasGas rödvit 400x120px
hamm jpg

vhtc

kiropraktor2
ledig plats

Besökare just nu

Vi har 244 besökare och inga medlemmar online

Logga in

OBS! Denna inloggning gäller endast för administratörer på hemsidan! Samt för gästboken