loga Karlströms utan sponsor

Våra klassponsorer:

smafrakt

MC SPORT LOGGA Klassponsor mitas husqvarna Din MC beskuren GetAttachment

MÖR 1 liten

Juniorklassen  Motion -39
Ungdomsklasserna Breddklassen  Motion 40-50
 Motion 51+
Tjejklassen
 

LIVE RESULTAT

6-timmars

Förarsponsorer 2018:

Kommande händelser

No events

I Östra-området är det för närvarande milt, 1-3 grader, men så är det inte bara någon mil norr om Uppsala där Rörken ligger. Här är det ett par minusgrader och det mesta av snön ligger kvar i skogarna.  Vi har precis talat med våra medarrangörer som lämnar följande rapport om banan inför tävlingen på lördag i Uppsala, på Rörkens motorstadion.

Banan kommer att vara årets längsta i Östra Open då vi speciellt bett Uppsala-gänget att dra ut spåret så att det inte upplevs så trångt, då ni är många som åker. Därför har vi nu en bana som är ca 1,3 mil lång och vi beräknar att snabbaste elitförare kommer att köra på 28-30 minuter per varv beroende på hur mycket mer snö vi får till helgen. Segraren i motionsklasserna bör klara 2 varv på ca 1 timme 10-15 minuter, vilket betyder att de allra flesta motionärerna kommer att ha en total körtid på 1.15 - 1.40 minuter. Vi siktar alltså på  2, 3 respektive 4 varv, (om planerna håller) men detta beslutas som vanligt på lördag morgon.

Banan är inte alls stenig och djup "ala kåsan" som någon skrev utan ganska trevlig faktisk. Det går att åka hela banan (med undantag av några hundra meter) med 4-hjuligt fordon, ex en jeep. Detta torde underlätta omkörningar utan att hela gästboken fylls med sura kommentarer efter tävlingen. Vi startar på crossbanan och sedan består spåret av stigar, ängsmark och naturligvis berghällar för vi har mycket berg i Uppsala-terrängen. Stenigt typ Eskilstuna ? Nej det är faktiskt ganska fina spår och dessutom ca 5-10 cm snö i skogarna. Eventuellt kan det komma mer snö i slutet på veckan. Ny väderprognos kommer för Rörken här på hemsidan på torsdag kväll.

Mycket välkomna till deltävling nr 5 och Uppsala på lördag !

 

 

Endurolager
MC SPORT LOGGA Annons
GasGas rödvit 400x120px
hamm jpg

vhtc

kiropraktor2
ledig plats

Besökare just nu

Vi har 241 besökare och inga medlemmar online

Logga in

OBS! Denna inloggning gäller endast för administratörer på hemsidan! Samt för gästboken