loga Karlströms utan sponsor

Våra klassponsorer 2017:

smafrakt

logga motion39 mitas husqvarna Din MC beskuren GetAttachment

MÖR 1 liten

Juniorklassen  Motion -39
Ungdomsklasserna Breddklassen  Motion 40-50
 Motion 51+
Tjejklassen
 

Live resultat

Förarsponsorer 2017:

Kommande händelser

sö maj 28, 2017
Ungdomsläger nr1 Botkyrka
sö jun 04, 2017
Motionsläger nr1 Sala
sö jun 18, 2017
Ungdomsläger nr2 Uppsala
lö sep 16, 2017
6-timmars lagtävling enduro


Team Östra Enduro arrangerar årligen enduroserien Östra Open samt lagenduron Sextimmars. Båda arrangemangen är de största i sitt slag i Sverige sett till antalet startande.

Östra Open avgörs traditionsenligt med upp till sju deltävlingar runt om i främst Stockholm, Uppland och Södermanland men även med utstick till angränsande län. De dåliga vintrarna har i viss mån ställt till det, annars är målsättningen att serien ska avgöras under perioden januari - mars. Totalt brukar tävlingarna samla runt 200-250 startande (ibland ännu mer!) och sett över hela serien är upp emot 700 förare med i minst en av tävlingarna!

Sextimmars är Sveriges största endurotävling för lag och brukar samla runt 130 startande lag.

I alla våra arrangemang återfinns en härlig mix av motionärer och elitförare, herrar och damer, veteraner och ungdomar. I elitklassen har vi varje år gräddan av den svenska eliten, mycket tack vare att vårt distrikt av tradition är ett av Sveriges allra främstra. Men också förare med meriter ända upp till världsmästartitlar i sin karriär.

Vidare har Team Östra också arrangerat lag-SM i enduro, en tävling som vi hade hoppats skulle vara "vårt" arrangemang för ett antal år framåt. Men Svenska Motorcykelförbundet kom på andra idéer och har nu berövat oss den möjligheten.

Tibro MK:s segrande lag vid Lag-SM i Linköping 2007
Tibro MK blev svenska mästare då Team Östra arrangerade Lag-SM i Linköping 2007. Foto: Håkan Hagman

En viktig detalj i Team Östras arbete är att alla i organisationskomittén arbetar helt ideelt. Allt överskott från verksamheten skall gå till olika elit- och juniorsatnsingar på den internationella scenen. Flera år har Team Östra haft egna lag med i Six-Days, endurosportens lag-VM, och förutom det ges generösa bidrag till individuellt tävlande ute i Europa, företrädesvis på juniorsidan.

Ingen har räknat hur mycket som betalats ut genom åren, men det rör sig garanterat om mångmiljonbelopp.